Individuele Supervisie

Het werken met mensen vraagt veel. Soms loopt het even niet zo lekker met clienten of collega's. Dan kan het lastig zijn er zelf uit te komen en heb je een ander, onafhankelijk iemand nodig om zaken op een rijtje te zetten. Samen kunnen we vanuit verschillende kanten je verhaal bekijken zodat je vandaaruit je eigen keuzes kan maken. 

 

Bij individuele supervisie werken we één op één, en duren de bijeenkomsten 60 minuten. De supervisie zal bij voorkeur fysiek plaatsvinden maar kan op verzoek ook online. Bij individuele supervisie kom je sneller tot diepgang. De focus van individuele supervisie ligt, middels reflectie, op je persoonlijke behoeften, uitdagingen en doelen.

 

 

 

 

 

Groeps supervisie

Groepssupervisie bestaat uit maximaal 4 supervisanten. Dit biedt een waardevolle gelegenheid om van en met elkaar te leren. In de groepsetting kunnen deelnemers ervaringen delen, verschillende perspectieven verkennen en collectief leren en groeien. Dit stimuleert niet alleen de professionele ontwikkeling, maar bevordert ook je kwaliteiten op het gebied van teambuilding en collegiale ondersteuning. 

Bij twee supervisanten is de duur van een sessie groepssupervisie 1,5 uur. Vanaf drie supervisanten heeft een sessie de duur van 2 uur.  

Het supervisieproces

 

Bij de start van een supervisiereeks worden afspraken gemaakt over het supervisietraject. Dit zijn praktische afspraken (zoals aantal sessies, reflectie verslagen, etc) ook kunnen er inhoudelijke en persoonlijke leerdoelen van de supervisant in opgenomen worden.  

 

Tijdens de supervisie wordt gewerkt met de casuïstiek die de supervisant inbrengt en wordt er middels het reflectieverslag teruggekeken op de vorige bijeenkomst. Een reflectieverslag is een schriftelijke uitwerking van de inbreng. Je analyseert hierin wat er gebeurde, hoe jij je voelde, wat je aandeel was in de situatie en wat er geleerd kan worden. Reflectieverslagen zijn geen beoordelingsstukken. Ze zijn bedoeld als leermiddel voor jezelf. Openheid, eerlijkheid en durven kijken naar je eigen handelen zijn hierbij belangrijker dan ‘het goed doen’.

 

Halverwege een supervisiereeks wordt er een kort evaluatiemoment gepland om te checken of het proces naar tevredenheid verloopt en optimaal aansluit bij jouw leerbehoeften. Samen wordt er zowel terug als vooruit gekeken en stilgestaan bij de voortgang, de samenwerking, en eventuele bijstellingen in doelen of werkwijze. 

 

Ter ondersteuning van de supervisie kan er worden gewerkt met verschillende werkvormen of stromingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan filmmateriaal, documentaires, positieve supervisie, creatieve werkvormen, voice dialogue. Dit zal alleen ingezet worden als het passend is bij jou en ter ondersteuning van jou en je proces. 

 

Wanneer de supervisie plaatsvindt vanuit een opleiding of accreditatie wordt aan het eind de supervisiereeks afgetekend zodat deze past in het werk- of opleidingsdossier van de supervisant.  

Daphne van Geel.  Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.